Werkgebied Mechel MakelaardijPlaatsen


Breda
Breda staat bekend als levendige bourgondische stad met de Grote Kerk en diverse musea. In de binnenstad van Breda is een groot aanbod van winkels van zowel winkelketens als speciaalzaken, diverse restaurants, is het Chassé theater en bioscoop Pathé. Het centrum van Breda heeft een groot aantal evenementen zoals het carnaval, Singelloop en diverse muziekfeesten zoals Jazz festival en Breda Live. Breda heeft een ruim aanbod van middelbare en hogescholen. In Breda is een schaatsbaan, zijn meerdere zwembaden en zijn veel sportvoorzieningen. Aan de rand van Breda zijn het Mastbos en het Liesbos gelegen. Breda is gunstig gelegen ten opzichte van diverse grote steden in Nederland en België die zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken zijn.  

Bavel
Bavel is een dorp in de gemeente Breda. Bavel ligt ten zuidoosten van Breda. Het dorp heeft een kleine kern met winkels, twee basisscholen en een rijk verenigingsleven met onder andere voetbal-, judo-, tennis- en carnavalsverenigingen. 

Chaam
Chaam is een dorp gelegen tussen Ulvenhout en Baarle-Hertog en is vooral bekend door de wielerwedstrijd “de 8 van Chaam”. Chaam heeft divers aanbod van winkels, twee basisscholen en meerdere sportclubs zoals een voetbal-, tennis- en een paardensportvereniging. Rondom Chaam zijn uitgestrekte natuurgebieden zoals de Chaamse Bossen.  

Effen 
Effen is een klein kerkdorp dat tot 1942 in de gemeente Princenhage heeft gelegen en sindsdien onderdeel is van de gemeente Breda. Effen is gesitueerd aan de zuidkant van Breda, tussen Breda (Princenhage) en Rijsbergen. In Effen is een buurthuis, een basisschool, een brievenbus, een paar horecagelegenheden, een autorijschool en een manege. 

Etten-Leur
Etten-Leur bestaat uit dertien wijken: Baai, Banakkers, Buitengebied, Centrum West, Centrum Oost, De Grient, De Keen, Etten-Leur-Noord, Grauwe Polder, Hoge Neerstraat, Hooghuis, Sanderbanken en Schoenmakershoek. In Etten-Leur is een groot winkelcentrum waar zowel landelijke ketens als plaatselijke ondernemingen en horecagelegenheden zijn gevestigd. In Etten-Leur is een middelbare school en zijn meerdere basisscholen, is een overdekt zwembad, zijn diverse sportvoorzieningen en is een treinstation.    

Prinsenbeek
Prinsenbeek is bij velen bekend als Boemeldonck tijdens carnaval met als hoogtepunt de grote optocht op canavalszondag waar duizenden mensen op af komen. Prinsenbeek wordt gezien als dorp binnen Breda met een mooi centrum met een ruim aanbod aan winkels. Er zijn diverse basisscholen en sportclubs. Prinsenbeek is ideaal gelegen aan de A16 en heeft een treinstation.

Rijsbergen 
Rijsbergen is een dorp in de gemeente Zundert. Rijsbergen wordt omringd door landbouwgebied en een aantal grotere natuurgebieden zoals de Pannenhoef, de Vloeiweide en de Krabbebissen. In Rijsbergen zijn  winkels voor de dagelijkse boodschappen, is een basisschool en zijn er diverse sportvoorzieningen.
  
Teteringen
Teteringen is een dorp en voormalig kerkdorp in de gemeente Breda. Teteringen is gelegen tussen Breda en Oosterhout. In Teteringen zijn winkels voor de dagelijkse boodschappen en meerdere basisscholen. Teteringen heeft onder andere een voetbal-, hockey- en tennisverenging en een golfclub.  

Terheijden
Terheijden is gelegen in de gemeente Drimmelen, op korte afstand fietsen of auto rijden van Breda. Terheijden ligt aan rivier de Mark. Ten zuiden van het dorp begint het Markkanaal dat een verbinding vormt tussen de Mark en het Wilhelminakanaal. Terheijden heeft een jachthaven langs de rivier de Mark. In Terheijden zijn diverse winkels, drie basscholen, diverse sportverenigingen en is er een zwembad. 

Ulvenhout
Ulvenhout is een dorp in de gemeenten Breda en Alphen-Chaam. Het ligt een kilometer ten zuidoosten van Breda, grenzend aan de rijksweg A58. De kom van Ulvenhout behoort tot de gemeente Breda. In Ulvenhout is een ruim winkelaanbod, zijn twee basisscholen, diverse sportclubs en is het Ulvenhoutse bos.Wijken in Breda

Princenhage
De wijk Princenhage is bij velen bekend als het dorp in Breda. Met ons kantoor zijn wij gevestigd in de kern van het dorp, aan Dreef 3, met uitzicht op de karakteristieke Haagsemarkt  waar je onder andere het Raadhuis en de Martinuskerk vindt. Princenhage heeft een levendig verenigingsleven, twee basisscholen, diverse winkels (zowel landelijke ketens als lokale ondernemers). Daarnaast zijn er meerdere restaurants en cafés. Princenhage is op fietsafstand van de binnenstad van Breda en het station van Breda. Princenhage ligt gunstig ten opzichte van de diverse uitvalswegen (A16, A58 en A27). Ook het Mastbos en het Liesbos zijn op korte afstand.

Westerpark
In 1996 is gestart met de bouw van de nieuwe wijk Westerpark. Deze wijk kenmerkt zich als eerste duurzame stadsontwikkeling in de gemeente Breda. Westerpark is gunstig en rustig gelegen tussen Princenhage en Tuinzigt met veel groen-en watergebied. Het centrum van Breda is op korte afstand net zoals de diverse uitvalswegen.

Tuinzigt
De wijk Tuinzigt is één van de oudere buurten van Breda. De bebouwing bestaat met name uit vooroorlogse eengezinswoningen maar er heeft de laatste jaren ook veel stadsvernieuwing plaatsgevonden. In Tuinzigt is één basisschool en er zijn drie middelbare scholen. Daarnaast heeft Tuinzigt een winkelcentrum met onder andere een bakker, een slager, een drogist en een supermarkt. Tuinzigt is centraal gelegen ten opzichte van het centrum van Breda.
 
Heuvel
De wijk Heuvel is gebouwd in de jaren vijftig, in de afgelopen jaren is er veel nieuwbouw bijgekomen en wordt de wijk herstructureerd. Het in 2014 totaal vernieuwde Dr. Struyckenplein is het hart van de buurt en is voorzien van diverse winkels zoals twee supermarkten, een bloemist, een bakker en een drogist. Daarnaast is de Heuvel zeer gunstig gelegen vlakbij het centrum van Breda en de diverse uitvalswegen. 

Centrum
Het gebied binnen de Singels van Breda vorm het centrum, opgedeeld in zes buurten; De Historische stadskern; Valkenberg; Chassé park; Fellenoord; Schorsmolen; Stationskwartier. De historische stadskern is autoluw. De binnenstad is the place to be als het gaat over winkelen, eten en drinken. Aan de rand van de binnenstad is de nieuwe buurt  “Chassé park” met o.a. het Chasse theater, het poppodium de Mezz en een groen gelegen nieuwbouwwijk. Het Valkenberg vindt je in het oostelijke deel van de binnenstad. Hier vindt je de meeste parkeerterreinen en diverse bedrijfsterreinen. Maar het gebied kenmerkt zich vooral door het mooie historische park het Valkenberg. De buurt Fellenoord is in de jaren ’80 volledig opnieuw opgebouwd. De wijk kenmerkt zich door de dichte bebouwing met in verschillende straten een historische uitstraling. De Schorsmolen laat zich kenmerken door grotere wooncomplexen gebouwd in de jaren ’90. Het Stationskwartier is een compleet nieuwe wijk, gebouwd rond het totaal vernieuwde station in Breda. In de wijk zijn diverse winkels en kantoren, en is ook de rechtbank van Breda is gevestigd.

Haagse Beemden
De wijk Haagse Beemden is een woonwijk gebouwd in de jaren ’80. De wijk is gebouwd rond het groene hart en bestaat uit diverse buurten te weten: Gageldonk, Kievitsloop, Kesteren, Muizenberg, Paradijs, Heksenwiel, Asterd, Kroeten en Overkroeten. Je vindt diverse winkelcentra in de Haagse Beemden zoals Heksenwiel, De Berg en De Donk. Ook zijn er verschillende scholen voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. 

Brabantpark
Brabantpark is een wijk in Breda, grenzend aan de wijk Heusdenhout. Brabantpark is gebouwd in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. De wijk bestaat voornamelijk uit vierhoog flats en eenvoudige eengezinswoningen. De wijk heeft in de loop der jaren een gemêleerde bevolkingssamenstelling gekregen. Het is een gevarieerde woonbuurt met veel onderwijsvoorzieningen. De bewoners hebben een hoge waardering voor de aanwezige voorzieningen en het openbaar vervoer. 

Doornbos- Linie
Doornbos-Linie is een wijk in het noorden van Breda. Een combinatie van twee subbuurten: Doornbos en Linie. Doornbos is een ruim opgezette buurt, Linie is wat kleiner, gelegen over het spoor van het station Breda en ten noordoosten van het stadscentrum van Breda. De bewoners hebben waardering voor het leefklimaat en de gezelligheid in hun buurt. Het is een zeer multicultureel deel met veel huurhuizen, slechts een enkele straat heeft koophuizen. Er zijn winkelcentra rond de Baliëndijk en het Edisonplein. Verder zijn er buurthuis Doornbos en Gezondheidscentrum Doornbos. In de wijk is de basisschool de Liniedoorn gevestigd.

Hoge Vucht- Wisselaar
De wijk Hoge Vucht bestaat uit de buurten Biesdonk, Geeren-Zuid, Geeren-Noord Wisselaar en Waterdonken en ligt in het district Noordoost. Hoge Vucht is een veelzijdige wijk. Het is een typische jarenzestigwijk, ruim opgezet met veel groen, brede lanen en singels. De wijk Hoge Vucht heeft een groot winkelcentrum met zowel landelijke ketens als lokale ondernemers.

IJpelaar
De wijk IJpelaar grenst aan de wijken Nieuw Wolfslaar, het Ginneken en de plaats Bavel.
Het is een ruim opgezette wijk met enkele hoogbouwflats en verder eengezinswoningen. Veel woningen in de wijk zijn gebouwd tussen 1962 en 1970. De namen van de straten zijn genoemd naar kastelen en buitenverblijven. De wijk heeft een eigen winkelcentrum, de Burcht, met een groot aanbod aan winkels. In de wijk zijn diverse scholen, een kerk en een tennisvereniging. Bij velen is de wijk vooral bekend door Wolfslaar, waar o.a. de kinderboerderij en een openluchtzwembad zijn. Tussen Nieuw Wolfslaar en de IJpelaar ligt een natuurgebied.

Waterdonken
De wijk Waterdonken is een nieuwbouwwijk in het noorden van Breda. Waterdonken is gerealiseerd vanaf 2008 en is gelegen tussen de wijk de Hoge Vucht en aan de nieuwe waterrand bij de Lage Vuchtpolder en Teteringen. In totaal worden er ongeveer 600 woningen gerealiseerd met een grote differentiatie in woningtypes en vormen. De meeste woningen zijn eengezinswoningen en appartementen in een groene, waterrijke omgeving.

Zandberg
De wijk Zandberg is een stadswijk ten zuiden van het centrum van Breda. De wijk is ontstaan in de jaren dertig en bestaat uit drie delen: een villabuurt, middenklassewoningen en een stadsvernieuwingsgebied. Er is een grote variatie in woningtypen: van vooroorlogse villa's, herenhuizen, ruime middenstandswoningen tot rijtjes- en arbeiderswoningen. Het is een rustige buurt met veel groen en diverse speelvoorzieningen voor kinderen. Op de Ginnekenweg en op de Generaal Maczekstraat zijn veel speciaalzaken en horeca gevestigd. Het hart van Zandberg wordt gevormd door het Hyacintplein, met speelvoorzieningen en een fontein.

Ginneken
Het Ginneken is een wijk gelegen tussen de wijken IJpelaar en Ruitersbos in het zuiden van Breda. Het Ginneken ligt dicht bij het Mastbos en het Markdal. Tot 1942 was Ginneken een afzonderlijk dorp. Het Ginneken wordt gekenmerkt door de bourgondische sfeer. Een plek waar de klant nog echt klant is en de winkels geen ketens, maar speciaalzaken met ondernemers met een hart en passie voor hun zaak. Het Ginneken heeft een rijke historie en veel bezienswaardigheden, zoals de Sint Janskerk en de historische waterpomp op ‘t Ginnekenmarktje.

Heusdenhout
Heusdenhout is een wijk in het oosten van Breda, gelegen tussen de Tilburgseweg en de Franklin Rooseveltlaan. De wijk werd in de jaren zeventig gebouwd en grenst aan de wijk Brabantpark. De wijk is vernoemd naar het gelijknamige buurtschap. Er zijn zowel hoogbouw- als laagbouwwoningen, ook zijn er veel hofjes met groen- voorzieningen. De wijk is in het algemeen ruim van opzet en beschikt over een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. 

Belcrum
De wijk Belcrum is een populaire wijk in Breda-Noord binnen de gemeente Breda. De wijk grenst aan het centrum en ligt direct aan de achterzijde van het Station Breda. Aan de noordzijde is industrieterrein de Krogten. Het is het oudste gedeelte van Breda-Noord. In de jaren 30 van de 20e eeuw werd begonnen met de opbouw van deze wijk. De woonwijk bestaat voornamelijk uit laagbouw. Ook is er nog de Belcrumhaven bij de Veilingkade met de watertoren vlakbij. De wijk Belcrum heeft een gemeenschapshuis en basisschool De Spoorzoeker bij het Pastoor Potterplein. 

Boeimeer
De wijk Boeimeer is een uitgestrekte woonwijk gelegen aan de zuidkant van Breda, even buiten het stadscentrum. Formeel is het een 'buurt', als onderdeel van de wijk Breda Zuid. De woningbouw is van vóór 1970, voor een klein deel al van kort voor de Tweede Wereldoorlog. Veruit het grootste deel van de wijk is gebouwd in de jaren ‘60 en er staan dan ook typische jaren 60-rijtjeswoningen, veelal koopwoningen. In het van de wijk westen ligt het Zaartpark. In deze wijk zijn diverse scholen en het Van Sonsbeeck zwembad.

Sportpark
In de wijk sportpark vindt je vooral laagbouw en karakteristieke woningen. De gewilde wijk Sportpark bevindt zich op korte afstand van het centrum van Breda. Het Mastbos is op korte afstand bereikbaar net als diverse sportclubs. Het NS-station is binnen 10 fietsminuten te bereiken en met de auto zijn de snelwegen A16, A27 en A58 goed bereikbaar. In deze wijk zijn onder andere diverse basis-, en middelbare scholen en het Amphia ziekenhuis gevestigd. 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring